jQuery Mobile page
 

Våra restauranger & menyer

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (5).jpg
 

Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se

Vill du boka bord i vår kvällsrestaurang Havsörnen i Säteriet, där vi serverar en 3-rätters meny, kan du göra det vid BOKA BORD nedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mat-restaurang-meny-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-001-2500px.jpg

Restaurangerna Visenten och Havsörnen

Viltmat lagad med kärlek

 

Här på Eriksberg har vi arbetat med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.

Eriksberg har utsetts till Sveriges bästa viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.

 
 
 

Restaurang Visenten

På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

 
bakgrund-special-mat-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-020-2500px.jpg

Restaurang Visenten

Dagens lunch hela veckan

Vi erbjuder dagens lunch måndag-söndag klockan 11.30-15.00. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt.
I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Vi erbjuder även á la carte, se meny längre ner.
Med reservation för ändringar.

Vecka 24

Veckans vilt
Viltpannbiffar med ratatouille, rosmarinrostad potatis och rödvinssås
198 kr

Veckans fisk
Vårsyrlig fiskgryta med musslor, örtaioli och krutonger
225 kr

Veckans veg
Långbakad rotselleri med lins- och bönragu
198 kr

Vecka 25

Vi erbjuder en sommarmeny som ni kan se längre ner på sidan. Visentens kök har öppet kl 11.00 – 17.00. Restaurangen stänger kl 18.00.
På midsommarafton bjuder vi in till en härlig midsommarbuffé fylld med traditionella och smakrika rätter – allt för 595 kr per person. Den här dagen satsar vi helt på buffén, vilket innebär att vi inte serverar dagens lunch.

Vecka 26

Sommarmeny alla dagar

 

À la carte meny -
gäller till och med den 15 juni

Vi erbjuder à la carte alla dagar då vi har öppet för dagens lunch. Köket stänger klockan 16.00. Med reservation för ändringar.

VARMRÄTTER

Safariburgare hjort*, serveras med rökt cheddar, senapsdressing, picklad lök, inlagd gurka och pommes
225 kr

* Kron- och dovvilt


 VEGETARISKT

Krispig ostburgare, serveras med aioli, inlagd gurka, tomat, rökt cheddar, sallad och pommes
225 kr

À la carte meny - sommar

Vår sommarmeny gäller från och med den 16 juni 2025. Den serveras klockan 11.00-17.00. Med reservation för ändringar.

SOMMARMENY

Ceasarsallad med rökt vildand* från Eriksberg
Serveras med romansallad, cocktailtomat, rödlök, bacon och krispiga krutonger
285 SEK
Räkor istället för vildand 285 SEK
Grillost istället för vildand 225 SEK

* Det kan finnas hagel i vildanden.

Linsragu med primörer och grillad spetskål
Serveras med potatismos, prästost och rostade hasselnötter
275 SEK

Pommes med aioli
70 SEK

Safariburgare kron- och dovvilt
Serveras med cheddar, senapskräm, brioche, sallad, tomat, gurka och pommes
Den går att få vegetarisk med baljväxtbiff
225 SEK

Safariburgare visent (Visentenburgare)
Serveras med lingonketchup, kräm på Västerbottenost, brioche, karamelliserad lök och pommes
Den går att få vegetarisk med baljväxtbiff
295 SEK

Dagens Eriksbergskorv
Serveras med potatismos, senap, gurka och surkål
185 SEK

Eriksbergs vildsvinsköttbullar
Serveras med potatismos, gräddsås, lingon och gurka
275 SEK

Veckans grillade bit från Eriksberg - kronvilt eller dovvilt
Serveras med kryddsmör med örter från trädgården, potatismos, sommargrönt och rödvinssky
375 SEK

Lättrökt sik från Blekinge
Serveras med sommarprimörer, potatis, grillad citron och romsås
295 SEK


barnMENY

Eriksbergs vildsvinsköttbullar
Serveras med potatismos, gräddsås, lingon och gurka
145 SEK

Safariburgare på kron- och dovvilt
Serveras med sallad, tomat och gurka på sidan
145 SEK

desserter

Crème Brûlée
125 SEK

Veckans paj med vaniljglass
140 SEK

Vaniljglass chokladsås
85 SEK

 
 
 

Restaurang Havsörnen

I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Nyligen har Säteriet och även restaurangen fått en rejäl uppfräschning, för att du som gäst ska känna dig sig som hemma när du är här, njuta av varandras sällskap och umgås över god mat och dryck. Säteriet är nu ett mer välkomnande/levande hus, med en än mer utvecklad social dining och lounge. Även delar av terrassen har byggs in med ett glasrum för att skapa fler sittplatser i restaurang Havsörnen.

I Havsörnen serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, där vi serverar en trerätters meny, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan. Menyn som serveras är kockens val .

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (6).jpg

Restaurang havsörnen

 

À la carte

I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.


Förrätter

Gravad Davidshjort från Eriksberg med tepicklat vaktelägg, snacksgurka och senap med trädgårdens örter
245 kr

Vitsparris i variation med knaperstekt hjortisterband och Hollandaisesås
215 kr

Lättrökt öring med forellrom, pepparrotsemulsion, syrad grädde och isad silverlök
235 kr

Årets saltade stenbitsrom på råraka och nässlor från parken
205 kr



Varmrätter

Kron- och dovvilt från Eriksberg med gulbetsgalette, ramslök och lök i variation
445 kr

Grillat Eriksbergsvildsvin med krokett på vildsvinsbog tillsammans med en ragu på grön sparris, rapsskott och vårlök
415 kr

 

Ört- och pankobakad gös med bakade tomater och kapris samt puré på gröna ärtor
395 kr

 

Sauterad spetskål med broccolini, grön sparris och spenat, rostade kikärtor, getost och yoghurt 
325 kr

 
Alla varmrätter serveras med potatispuré på sidan



Desserter

Pavlova med vaniljkräm, citrussallad och rostad mandel samt sorbet på blodgrape
185 kr

 

Inkokt rabarber med hallonpulver, havre crumbles och vaniljglass 
195 kr

 

Lokala ostar, med gårdens marmelad och fröknäcke 
265 kr

Trerätters middag

Du kan även välja en trerätters middag som är speciellt framtagen och komponerad av vår kökschef
(bröd och smör ingår)
795 kr


Sommelierns vinpaket 3-rätters
645 kr

Premiumpaket
1 195 kr

Vinkällarpaket
2 495 kr

Sommelierns vinpaket 5-rätters
995 kr

Med reservation för ändringar.

 
 
 
Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.
— Ur gästomdöme på Tripadvisor
 
bakgrund-special-restaurang-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-017-2500px.jpg
 
 

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

02_bakgrund-svart.png
 
 

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga

Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

 
bakgrund-special-vinkallaren-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-022-2500px.jpg
 
Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.
— Ur Eriksbergs ”Köttvision – På djurens egna villkor”
 

Kalender

Det här händer på Eriksberg dag för dag!

Med reservation för ändringar.

02_bakgrund-svart.png
 

Sök & boka