jQuery Mobile page
 

Våra restauranger & menyer

 
Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-Restaurang-Visenten-18-2500px.jpg
 

Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se

Vill du boka bord i restaurang Havsörnen i Säteriet, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mat-restaurang-meny-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-001-2500px.jpg

Restaurangerna Visenten och Havsörnen

Viltmat lagad med kärlek

 

Här på Eriksberg som har utsetts till Sveriges bästa viltkrog 2023, har vi arbetet med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.

 
 
 

Restaurang Visenten

På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

 
bakgrund-special-mat-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-020-2500px.jpg

restaurang Visenten

Lunch alla dagar 11.30-15.00

Vi erbjuder lunch vardagar för 179 kr/person. Helger och röda dagar har vi helglunch för 295 kr/person. I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Dagens fisk varierar beroende på tillgång hos vår fiskleverantör. Vi erbjuder även á la carte alla dagar då vi serverar lunch, se meny längre ner. Med reservation för ändringar.

Vecka 15

Måndag
Viltkålpudding, lingon och kokt potatis
Dagens fisk med citron crème

Tisdag
Skånsk viltkalops och kokt potatis
Dagens fisk med vitvinssås

Onsdag
Brässerad kron- eller dov, skysås och potatispuré
Dagens fisk med citrongremolata

Torsdag
Raggmunkar, stekt fläsk och lingon
Dagens fisk med dillsås

Fredag
Grillat vildsvin med äppel- och cidersås
Dagens fisk serveras med sandefjordsås

Lördag
Grillad kyckling med dragonsås
Kron- eller dovviltstek, skysås och potatispuré  
Bouillabaisse serveras med vitlöksbröd 

Söndag
Rostat ytterlår av kron- eller dovvvilt serveras med timjanssky
Skav av kron- eller dovvilt serveras med lingon
Dagens fisk serveras med fänkålssås

 

Vecka 16

Måndag
Abonnerat
Soppa finns till försäljning i Outdoor Eriksberg 

Tisdag
Ugnsbakad viltkorv, med ölbrässerad lök och svamp
Panerad fisk med dansk remouladsås 

Onsdag
Viltköttfärslimpa med gräddsås och lingon
Dagens fisk med vitvinssås

Torsdag
Äppelmarinerat vildsvin med cidersås
Dagens fisk med dillcrème 

Fredag
Viltporterstek med gräddsås
Dagens fisk med sandefjordsås

Lördag
Biff Rydberg på vilt med äggula och senaps crème
Vildsvin med senapssås
Dagens fisk med gremolata

Söndag
Örtspäckat vildsvin med honung- och rosmarinssås
Pepparstek på kron- eller dovvilt med sky
Dagens fisk med gurksås

 

Vecka 17

Måndag
Viltwallenbergare med potatispuré
Dagens fisk med örtsås

Tisdag
Curry på kron- eller dovvilt
Dagens fisk med timjancrème

Onsdag
Ugnsbakad viltkorv
Dagens fisk med dillsås

Torsdag
Viltpannbiff med gräddsås och lingon
Dagens fisk med remouladsås

Fredag
Skomakarlåda på kron- eller dovvilt
Dagens fisk med sandefjordsås

Lördag
Boeuf bourguignon
Nattbakad kron- eller dovvilt med skysås
Dagens fisk med saffranssås 

Söndag
Honung och rosmarinbakat vildsvin med senapssås
Stek av kron- eller dovvilt med skysås
Dagens fisk med gremolata

 

 
 

À la carte meny

Nedanstående meny serveras alla dagar kl 11.30-16.00, då vi erbjuder lunch. Då vi har andra event stänger vi ev tidigare. Med reservation för ändringar.

FÖRRÄTTER

Bakade rödbetor, getostkräm, rostade frön och örter
165 kr

Chark- och osttallrik (2 personer)
329 kr

VARMRÄTTER

Vänligen notera att tillbehör till safariburgarna väljs separat!

Viltköttet i safariburgare är på kron- eller dovvilt

Safariburgare hjort (utan pommes) och ekrökt cheddar
210 kr

Safariburgare hjort (utan pommes), senapsdressing, picklad gurka, picklad lök och ekrökt cheddar
215 kr

Safariburgare hjort (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
220 kr

Vegetarisk: Grillad ostburgare (utan pommes), aiolidressing, picklad gurka, tomat, sallad och ekrökt cheddar
215 kr

Fisk
Hälleflundra med kokt potatis, vitvinssås och grillade grönsaker: 325 kr

TILLBEHÖR

Pommes: 40 kr

SÅSER

Aioli majonnäs: 18 kr
Ketchup: 5 kr

BARNMENY

Viltköttbullar med kokt potatis och gräddsås
135 kr

Safariburgare med pommes
135 kr

DESSERTER

Crème Brûlée: 115 kr
Trilogi av glass: 85 kr

 

 
 
 

Restaurang Havsörnen

I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Här serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.

 
bakgrund-special-Restaurang_Havsornen-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-021-2500px.jpg

Restaurang havsörnen

 

À la carte

I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.

Förrätter

Eriksbergs bröd och smör  
85 kr

 Stenbitsrom med örtemulsion, rostat quinoa, krämig kärnmjölksås med örtsolja, färsk salladsmix och tunna potatisstrimlor     
245 kr

 

Grillad potatis, oxsvans buerre blanc, inlagd rödlök, hårdost och riven tunga av kron- eller dovvilt
205 kr

 

Tartar av kron- eller dovvilt, rödlökspuré, örtemulsion, inlagd smålök, färsk svamp, libbsticksglass, lökbuljong och lökkrisp
235 kr

 

Bakad kål, rostad smörsås med nötter, rostad morotspuré, inlagda morötter och krusbärssylt
195 kr

Varmrätter

Veckans fisk med stekta dumplings, bakad jordärtskocka, jordärtskockschips, grönkålssås och rökt grädde
365 kr

 

Hängmörad dovvilt från Eriksberg, skummig potatismousse med vitlök, rödbetor, ramslöksblad, stekta svampar och demi-glace
425 kr

 

Rostbiff av kron- eller dovvilt från Eriksberg, potatispuré med bacon, säsongens grönsaker, pepparsås med smör och blåmögelost
335 kr

 

Blomkålsstek med blomkålskräm, portobello svamp, aprikospuré och vegansk demi-glace
275 kr

Desserter

Brownie med chokladmousse och lättvispad grädde
205 kr

 

Äppelglass med kanderade solrosfrön, valnötkaka och pepparkaksmousse
185 kr

 

Smörstekt brioche med brynt smörglass och fermenterad fruktsås
165 kr

 

Svenska ostar, knäckebröd, hemlagad sylt och fermenterad honung från gården
285 kr

Med reservation för ändringar.

 
 
 
Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.
— Ur gästomdöme på Tripadvisor
 
bakgrund-special-restaurang-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-017-2500px.jpg

BLEKINGES LANDSKAPSMENY

Blekinges landskapsmeny

Nu har du möjlighet att äta Blekinges landskapsrätt här på Eriksberg. Menyn är en 3-rätters och är bokningsbar för sällskap över 10 personer.
Eriksberg vann tävlingen Blekinges nya landskapsrätt på residenset i Karlskrona 2022, med nedanstående meny.
Foto: Andreas Blomlöf Länsstyrelsen Blekinge

Förrätt

Smörstekt ankarstock med gubbröra, toppad med friterad saltlagd sill och dill

Varmrätt

Kroppkaka fylld med andbröst, champinjoner och schalottenlök flamberad i konjak, rårörda röda vinbär, gräslök och sous vide andbröst

Dessert

Kronans kaka med lätt vispad grädde och punchmarinerade jordgubbar

Pris: 825 kronor

 
 
 
 
 

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

02_bakgrund-svart.png
 
 

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga

Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

 
bakgrund-special-vinkallaren-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-022-2500px.jpg
 
Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.
— Ur Eriksbergs ”Köttvision – På djurens egna villkor”
 

Kalender

Det här händer på Eriksberg dag för dag!

Med reservation för ändringar.

02_bakgrund-svart.png
 

Sök & boka